Herremode & Stil der tænder mig

Læger skal stå til ansvar og dialog!

Jeg er så forarget over, at de danske læger har det for nemt, når det gælder en klage fra pårørende om, at de gerne vil have en dialog med lægen om forløbet, eller en afklaring til de pårørende. Jeg og andre pårørende har sikkert brug for at få en dialog i øjenhøjde, men fordi lægerne er dækket af sikkerhed, og at de ifølge loven ikke har pligt til at tage dialogen med de pårørende, men derimod kan sende pårørende et brev eller ringe en op, føles det som at blive taget tykt pis på. De der står tilbage og ikke kan få svar, og når jeg skriver svar, mener jeg at svaret er bedre med dialog hvor man kan se hinanden i øjnene og har foreberedt en masse spørgsmål til lægen. Det kan ikke ske på samme måde hvis man får et brev eller telefon opkald.

Jeg væmmes over det og kan slet ikke forstå en lægen ikke tør at tage den dialog som jeg i samråd med Region Nordjylland har bedt om igennem patientklagenævnet. Hvor er lige de pårørendes tarv i denne situation? Kan det virkelig passe, at lægerne kan slippe så billigt og nemt fra noget, som er så vigtigt et tab af menneske liv. Den lov eller paragraf skal ændres med det samme, det kan ikke være sandt, at man skal opleve det på egen krop. Jeg ønsker på ingen måde nogen skal opleve det, men mange har sikkert oplevet dette. Tænk hvis det ramte dig og din familie og du ikke kunne få en dialog med lægen, hvordan ville du føle det, og hvilke smerte og arrigskab ville du brænde inde med?

Jeg har fået nok af, at læger dækker over hinanden. Det skal stoppes. Det er mennesker man har med at gøre og ikke bare en journal. det er det der skete med min elskede far, og jeg får ham aldrig igen pga lægesjusk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Herremode & Stil der tænder mig